Proceduri privind avertizarea în interes public publicate pe Centrul de informare e-TIC
15 decembrie 2021Reprezentanții comunelor din județul Tulcea au fost instruiți în domeniile: etică, transparență, incompatibilități și conflict de interese
25 ianuarie 2022În municipiul Târgu Jiu s-a desfășurat o nouă sesiune de formare din cadrul Proiectului E-TIC
AMR a organizat în perioada 19-22 ianuarie 2022, în municipiul Târgu jiu, a douăzecisiuna sesiune de formare, organizată la nivelul județului Gorj și a Regiunii S-V Oltenia în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor pentru cetățeni – o administrație publică transparentă și responsabilă”, finanțat prin Granturile Norvegiene.
În cadrul evenimentului participanții din municipiile Târgu Jiu, Motru, Craiova și Calafat reprezentând aleși locali și funcționari publici au fost formați în cele 4 domenii ale proiectului: etică, transparență, conflicte de interese și incompatibilități.
Domnul Marcel Romanescu, primarul municipiului gazdă – Târgu Jiu, a participat la deschiderea sesiunii de formare și a adresat cursanților un cuvânt de bun venit, apreciind subiectele abordate în cadrul Proiectului E-TIC, dar și activitatea și proiectele de interes desfășurate de către AMR în beneficiul municipiilor membre.
Doamna Mirela Buzărin, Șef Serviciu Relatii cu presa, transparență, protocol de la Primăria Sectorului 6 al Municipiului București, în calitate de formator instruit în cadrul proiectului E-TIC a abordat tematica vizată în proiect atât prin aspecte teoretice cât și prin exerciții practice, studii de caz și jocuri de rol. Doamna Buzărin a prezentat principiile bunei guvernări, a subliniat importanța valorilor și a integrității individuale și instituționale, a responsabilității și comunicării, dar și a unui comportament etic.
Domnul Adrian MORARU, expert pe etică și transparență, membru al echipei de proiect AMR a prezentat noțiuni legate de componenta de etică, morală și integritate, valori personale și profesionale, precum și exemple de dileme etice.
Reprezentanții celor patru municipii au fost motivați să se implice în mod activ în activitățile sesiunii de formare, scopul fiind ca aceștia să transforme informațiile acumulate în noi abilități și competențe și să aplice bunele practici pentru îmbunătățirea activității în instituțiile din care provin. Cursanții au vizionat înregistrările pregătite de partenerul norvegian pe cele 4 teme principale ale proiectului și filmul de prezentare realizat de ACoR pentru promovarea proiectului.
În cadrul sesiunii de formare cursanții au elaborat un plan de acțiune la nivel local, cuprinzând activități specifice care se pot aplica în vederea diseminării cunoștințelor acumulate și a îmbunătățirii situației existente la nivelul municipiilor prezente.