O nouă sesiune de formare din cadrul Proiectului E-TIC s-a desfășurat în municipiul Slobozia
6 septembrie 2021Inspiră-te! Pe Centrul de informare e-TIC găsești o serie de proceduri folositoare în Controlul intern managerial
24 septembrie 2021În perioada 2 – 19 septembrie 2021, Asociația Comunelor din România (ACoR) a organizat pentru 158 de reprezentanți ai comunelor din județele: Vâlcea (17), Hunedoara (29), Brăila (24), Vrancea (23), Timiș (29) și Neamț (36), sesiuni de formare în domeniile etică, transparență, incompatibilități și conflict de interese.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Aceste sesiuni de formare fac parte din cele 121 de astfel de evenimente organizate de Asociația Comunelor din România (ACoR) și Asociația Municipiilor din România (AMR), în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului și calității serviciilor pentru cetățeni – o administrație publică transparentă și responsabilă”, finanțat prin Granturile Norvegiene, în cadrul Programului Dezvoltare locală.
Astfel, până la finalul proiectului (30 septembrie 2022), vor fi instruiți în cele 4 domenii un număr de 2800 de reprezentanți ai nivelului local din fiecare județ (2000 reprezentanți ai comunelor și 800 ai municipiilor).
În cadrul sesiunilor de formare au fost prezentate studii de caz, exemple de bune practici, lecții învățate și recomandări pentru fiecare dintre cele patru domenii ale proiectului.
Cursanții au avut propuneri de subiecte pe care doresc să le aprofundeze la sesiunile viitoare, printre cele mai des întâlnite teme de interes regăsindu-se controlul financiar preventiv și aplicarea principiilor eticii, transparenței, conflictului de interese și incompatibilităților în procesul de elaborare a caietului de sarcini.
Toți cei care au participat la cursurile organizate de ACoR au propus la finalul sesiunilor de instruire un plan de acțiune la nivel local, elaborat în echipe de câte 2 reprezentanți din partea fiecărei primării (un ales local și un funcționar public), planuri pe care urmează să le implementeze.