Sesiune de formare organizată de ACoR pentru reprezentanții comunelor din județul Sălaj
24 mai 2021Sesiune de formare desfășurată la Satu Mare prin Proiectul E-TIC
12 iunie 2021Proiectul: ÎMBUNĂTĂȚIREA ACCESULUI ȘI CALITĂȚII SERVICIILOR PENTRU CETĂȚENI – O ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ TRANSPARENTĂ ȘI RESPONSABILĂ (https://e-tic.ro/despre-proiect/), beneficiază de un grant oferit de Norvegia prin Granturile Norvegiene, în cadrul Programului Dezvoltare locală și se află în curs de implementare de către Asociația Comunelor din România, Asociația Autorităților Locale și Regionale din Norvegia, KS și Asociația Municipiilor din România până la finalul anului 2022.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!În perioada 6-9 iunie 2021 este în curs de desfășurare în municipiul Baia Mare cea de-a șaptea sesiune de formare dintr-o serie de 41 sesiuni județene organizate de AMR, dedicate aleșilor locali, funcționarilor publici și consilierilor de etică din municipiile Baia Mare și Sighetul Marmației, dar și din municipiile Dej și Zalău din Regiunea Nord-Vest. Obiectivul principal al sesiunilor menționate este mai buna cunoaștere și aplicare a legislației pe teme de etică, transparență, situații de incompatibilități și conflicte de interese.
Doamna Andra Genoveva SIBIȘAN, Secretar General al Municipiului Adjud, formator în cadrul proiectului a susținut prezentări pe temele cuprinse pe agenda program a proiectului, în colaborare cu domnul Adrian MORARU, expert pe transparență, parte a echipei de proiect AMR. Cursanții au participat la discuții interactive și au identificat soluții practice la situații cu care s-au confruntat pe parcursul activității desfășurate în municipiile din care provin. În program s-au regăsit analize și remedii juridice la situațiile de conflicte de interese din perspectiva Codului Administrativ. Au fost dezbătute noțiuni legate de etică, morală, integritate și conduită profesională și morală în relațiile cu cetățenii. Pornind de la misiunea instituției publice, setul de valori și principii individuale și organizaționale au fost punctate interdicții și limitări ale statutului funcționarului public, îndatoriri și obligații ale acestora. Exercițiile practice desfășurate au urmărit clarificarea unor prevederi legale, au evidențiat rolul și atribuțiile consilierului de etică și idei prin care o administrație publică ar putea să atingă un nivel înalt în ceea ce privește buna guvernare.