ACoR a organizat o nouă sesiune de formare dedicată aleșilor locali aflați la primul mandat
14 februarie 2022O nouă sesiune de formare a Proiectului E-TIC desfășurată la Târgu Mureș
4 martie 2022Prin Hotărârea Guvernului nr. 1269 / 2021 a fost adoptată Strategia Națională Anticorupție (SNA) 2021-2025, document ce menține abordarea strategiilor precedente cu privire la implementare, propunându-și totodată să îmbunătățească aspectele care nu au funcționat. Mecanismul normal de monitorizare al Strategiei Naționale Anticorupție va fi dublat în acest ciclu strategic de monitorizarea Comisiei Europene, în contextul în care implementarea SNA este inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Conform angajamentelor României, trebuie respectată obligația de a implementa cel puțin 70% din măsurile incluse în SNA până la sfârșitul perioadei de implementare.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Astfel, până la finalul lunii martie 2022, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, inclusiv cele subordonate, coordonate, aflate sub autoritate, trebuie să îndeplinească procedurile privind asumarea unei agende de integritate organizațională, iar până la finalul lunii iunie 2022 trebuie să elaboreze și să adopte, prin act administrativ al conducerii instituției, planurile de integritate aferente.
Prin același act administrativ se desemnează coordonatorul implementării planului de integritate (la nivel de funcție de conducere), precum și persoanele responsabile cu punerea în aplicare a măsurilor incluse în planul de integritate.
FII INFORMAT! Pe Centrul de informare e-TIC a fost încărcată „Strategia Națională Anticorupție 2021 – 2025” https://centru.e-tic.ro/etic/strategia-nationala-anticoruptie-2021-2025/.