DESPRE KS

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Asociația Norvegiană a Autorităților Locale și Regionale (KS ) este singura asociație din Norvegia care reprezintă interesele autorităților publice locale și regionale.

Asociația a fost fondată în 1972 ca urmare a unei fuziuni a Uniunii Orașelor din Norvegia (fondată în 1903) și a Asociației Norvegiene a Municipalităților Rurale (fondată în 1923). Toate cele 426 de municipalități și 19 județe sunt membre, precum și aproximativ 500 de întreprinderi publice.

KS pledează pentru interesele membrilor săi față de administrația centrală, Parlamentul, organizațiile de muncă și alte organizații; sfătuiește și informează membrii cu privire la toate problemele și evoluțiile importante pentru administrația locală; facilitează schimbul de experiență între membrii săi; desfășoară negocierile colective centrale în numele membrilor săi.

MISIUNE

KS îți propune să fie o forță unificatoare pentru administrația publică locală. Obiectivele principale ale KS sunt: consolidarea membrilor ca angajatori competenți și de încredere; obținerea unei libertăți de acțiune mai mari și a unor condiții de bază mai bune pentru diferite grupuri de membri; să contribuie la modele alternative de organizare și metode de lucru care promovează calitatea, eficiența și participarea cetățenilor.

CONTRIBUŢII KS LA NIVEL INTERNAȚIONAL ȘI EUROPEAN

KS are o cooperare internațională extinsă și este membru al Consiliul Comunelor și Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR). În cadrul granturilor SEE 2009-2014, KS a fost partener al programului donator cu 5 state beneficiare și partener donator în 17 proiecte.

Află mai multe despre KS!

www.ks.no & https://www.facebook.com/KSInternationalProjects/